Ahad, 3 Mac 2013

SET KURUS :SIHAT DAN LANSING DENGAN SHAKLEE


OH TIDAK...Tidak sanggup lagi melihat bentuk badan anda di hadapan cermin? baju2 zaman bujang dulu sudah banyak tidak boleh dipakai? baju baru pakai sekali sudah mengecil? sudah sampai masanya kita berubah. dulu zaman muda2 comel dan cute je..kalau yang lelaki tu, jambu je tgk..yang perempuan tu hot gitu..;) jom kembalikan bentuk badan anda bukan hanya untuk kelihatan cantik bergaya, tapi yang paling penting untuk kesihatan berpanjangan. 

suplemen2 yang dicadangkan bukan untuk menguruskan badan, tetapi untuk program pengurusan berat badan dengan yang cara yang sihat. Di samping dapat mengurangkan saiz, kesihatan optimum juga dapat dicapai. ditekankan supaya diet yang sihat perlu pengambilan makanan yang betul.

3 LANGKAH PENGURUSAN BERAT BADAN SHAKLEE

LANGKAH 1 : DETOX
=====================

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Apabila dinding usus dibersihkan, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap yang optimum.

Cadangan vitamin. Pilih salah satu mengikut keperluan badan.


a) Herb-Lax
b) Alfalfa


Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. saya lebih suka amalkan alfalfa kerana ia boleh diambil setiap hari berbanding herblax. Alfalfa juga sgt baik untuk mereka yang mengalami masalah keputihan dan allergik.

Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.

LANGKAH 2 : MEMECAHKAN LEMAK
=========================================

Cadangan vitamin. Pilih salah satu mengikut keperluan badan.

a) Lecithin
b) Omega Guard


Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Omega juga dapat mengawal obesiti, merendahkan kolesterol bagi fungsi pengurusan berat badan. EPA dan HDA di dalam omega boleh merendahkan lemak dalam darah.

LANGKAH 3 : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN
=======================================================


Cadangan vitamin. Pilih salah satu mengikut keperluan badan.

a) ESP
b) Cinch Shake

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

TIPS PENTING :
Program pengurusan berat badan adalah berbeza dengan diet yang extreme. walau apa jua cara, pastikan pemakanan yang betul dan sihat, kurangkan karbohidrat dan lebihkan pengambilan protein, dan pengambilan air yang mencukupi sekurang-kurangnya 3 liter sehari. senaman dan pemakanan yang disiplin juga perlu dipatuhi. 

Jika anda berminat, konsultasi percuma diberikan hanya untuk pelanggan tersayang saya. sebarang pertanyaan boleh hubungi:

nazirah abdullah
013-353 2798
azrinaz86@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
           
               KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA RETAIL SHAKLEETiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...