Selasa, 23 Oktober 2012

KEBAIKAN MENGAMALKAN ESP : BAIK, SELAMAT & BERKESAN


ENERGISING SOY PROTEIN

Overview

SHAKLEE  adalah syarikat pertama mencipta makanan tambahan protin yg berasaskan soya.
Diiktiraf seluruh dunia kerana mempunyai ujian klinikal yg amat extensive dan komprehensif yg emmpunyai kualiti protin tertinggi yg pernah dihasilkan.
Kacang soya yg diguna adalah ‘non GMO (Non Genetically modified Organism) di mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
Satu-satunya makanan tambahan yang menjamin penyediaan 9 ASID AMINO yg penting yg tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

ASID AMINO      > Protin terdiri drpad 20 jenis asid amino. Asid amino yg dihasilkan sendiri oleh tubuh adalah asid amino TAK PERLU. Asid Amino yg tidak dihasilkan manusia dan hanya dapat diperolehi dari sumber pemakanan adalah asid amino PERLU.

Mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
Kandungan indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu pada kadar 39 di mana amat sesuai untuk pesakit kencing manis.

G.I                    > karbohidrat yg memecah dgn cepat mempunyai G.I yg tertinggi.
> karbohidrat yg mempunyai G.I yg rendah memcahkan gula dengan perlahan-lahan  sambil bebaskan glukos dlm system badan.

Pengekalan paras gula dalam darah amat penting untuk KURANGKAN BERAT BADAN.
Sesetengah protin soya diproses dengan ALKOHOL. Ini menghilangkan isoflavon, malah membentuk kontaminasi bersilang.
Namun, ESP dicuci dengan air untuk kekalkan ISOFLAVONES GENISTEIN dan DAIDZEN yg kritikal untuk kebaikan soya.

KEPENTINGAN PROTEIN

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama hormon manusia.
Protein juga meransang fungsi psikologi.
Kekurangan protein dlm tubuh boleh membawa kepada:
-          System imunisasi yg lemah melawan penyakit
-          Lebihan air yg tinggi dlm badan
-          Kehilangan kepejalan otot, darah dan hormone dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ dalam badan
1 hidangan ESP bersamaan        = 2 kali daging
                                                = 4 kali telur
                                                = 12 kali susu
Tiada kolesterol, Tiada asid uric, dan amat mudah diserap oleh tubuh manusia.

KEBAIKAN MENGAMALKAN ESP

1)       AWET MUDA
Asid amino penting utk bina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, dll.

2)       BAIK UNTUK HORMON
kacang soya kaya dgn isoflavones yg fungsinya bersamaan dgn hormone wanita. Rendahkan paras kolesterol, cegah osteoporosis dan sakit jantung.

3)       BAIK UNTUK PROSTAT
Genistein yg terkandung dlm kacang soya terbukti berupaya mengekang pertumbuhan merebaknysa sel kanser. Musnahkan radikal bebas dlm sel badan sebelum menukar DNA kepada sel kanser. Baik dlm pemulihan uterus, ovary, menopaus, dan pembesaran prostat.

4)       KEREMAJAAN KULIT
Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mempercepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

5)       PEMBEKAL TENAGA
membekal tenaga dgn segera, percepat sistem imunisasi maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencagah migrain, insomnia dan tekanan.

6)       MEMPERBAIKI PIGMENTASI
Baiki masalah rambut seperti beruban, gugur, masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

7)       MEMBANTU MEMORI
tingkat kualiti memori, vitality, dorongan seksual dan ransangan.


UNTUK LEBIH INFO? JOM LAWAT DI SINI~~

ESP MEMEKATKAN SUSU, LEBIH TENAGA DAN QISYA TIDAK KERAP BANGUN MALAM LAGI!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...