Ahad, 13 Januari 2013

GLA - GAMMA LINOLENIK ACID

Shaklee ada EPO tak?

Shaklee ada menjual sesuatu similar to EPO tetapi fungsinya lebih menyeluruh dari EPO. Ia dipanggil GLA Complex (Gamma-Linolenic Acid).. (GLA ni komponen dalam EPO sebenarnya).

Apa itu GLA?

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

FAEDAH

GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid (PMS), arthritis rhematoid dan ECZEMA. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

SIAPA YANG MEMERLUKAN GLA?

GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS. GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

sebarang pertanyaan dan konsultasi bole bhubungi saya di 013-353 2798. jika anda berminat dengan bisnes shaklee dan ingin mendapat pulangan 5 angka, jangan segan silu hubungi saya k ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...