Khamis, 28 Februari 2013

BASIC H : PEMBERSIH ORGANIC YANG SELAMAT & POWER!

Basic H adalah antara produk Shaklee pertama yang saya beli. saya mula tertarik pun bila melihat sepupu saya yang sekarang one of the caliber Master in Shaklee bisnes, post update tentang Basic H di Facebook. oh, sungguh banyak kegunaan Basic H ni, yang kira amapak macam magic je membersihkan perkakas rumah. Tapi, yg paling membuat saya terbeli Basic H ni coz ia boleh juga meredakan demam anak. oh, gerun ke? mengapa pembersih brg2 kotoran degil digunakan ke atas kanak2? Tak sayang anak ke? Haha, saya dah pernah dengar teguran ini.

Sebenarnya, yang perlu diketahui adalah, Basic H adalah bukan detergen. Ia pembersih organik yang selamat. kenapa saya kata selamat? kerana ia diperbuat daripada jagung dan minyak kelapa, tanpa alkohol, dan tentunya tanpa bahan kimia berbahaya. Basic H sebenarnya adalah pemangkin untuk membantu air menjadi pembersih. Ia membantu menghaluskan permukaan air, supaya air dapat membersih dengan lebih berkesan. semakin byk Bsic H dilarutkan dalam air, semakin halus permukaannya dan sekaligus membersih dengan lebih berkesan.

jom semak lagi info hebat tentang basic H ni!

1) Basic H mempunyai kepekatan yang tinggi. sebotol Basic H mengandungi 16 auns yg mampu membuat 48 gelen pembersih berkuasa apabila bercampur dgn air. kerana itulah, basih sangat menjimatkan! dekat setahun guna tak habis lg. sekali guna hanya beberapa titik diperlukan untuk dilarutkan di dalam air.

2) pembersih serbaguna yang berkuasa menghilangkan kotoran, gris, dll.

3) tidak perlu dibilas, tiada sisa dan formula bebas coretan.

FAKTA TENTANG BASIC H

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. bahan pelarit organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. ammonia yg terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan bahan racun yg merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

1 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...