Khamis, 14 Mac 2013

PERIOD TIDAK TERATUR - EPO ATAU GLA?


EPO VS. BORAGE OIL (SHAKLEE GLA COMPLEX)Ramai yang bertanya tentang produk EPO Shaklee. EPO atau English Primrose Oil, dibuat dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.


Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee.

Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? 

Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.


Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage). Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

Di bawah adalah testimoni dari pelanggan  saya yang mencuba GLA untuk masalah period tidak teratur. setelah beliau mencuba selama sebulan, alhamdulillah period sudah kembali normal setelah hampir 6 bulan tiada haid.

GLA juga membantu pasangan untuk mendapatkan zuriat. sebetulnya zuriat itu anugerah tuhan. namun tanpa ihktiar masakan ia datang bergolek kn? sudah mencuba pelbagai cara? jangan sesekali berputus asa, jika ingin mencuba produk kesuburan shaklee, boleh hubungi saya. In Shaa Allah saya tolong mana yang boleh. jangan segan2, nak sesuatu perlu ada keberanian.


Untuk sebarang order dan konsultasi, boleh hubungi saya personally. konsultasi percuma hanya untuk pembelian eksklusif dari saya ;)


nazirah abdullah

013-353 2798

azrinaz86@yahoo.com


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...