Rabu, 2 Julai 2014

CARA MAKAN VITAMIN SHAKLEE DI BULAN PUASA

Pengamal vitamin Shaklee semakin meriah.
Semakin ramai yang mahu memulakan hidup yang lebih sihat di samping amalan pemakanan yang baik sebagai rutin utama.

Bulan Ramadhan ini pula, ramai yang mencuba set Puasa Shaklee yang bertenaga & cergas tu. Alhamdulillah, yang baik kita kongsikan, betul tak?

Oh, bagaimana pula cara makan vitamin Shaklee ni waktu berpuasa?
Jangan risau, mudah sahaja, tapi jangan pula tidak puasa semata-mata nak ambil vitamin Shaklee ye. Ada ke yang buat macam tu? Hihi.

Baiklah, ini dia saya berikan jadual cara makan vitamin Shaklee di bulan puasa :

>> Tukarkan pengambilan vitamin waktu di bulan lain dengan bulan puasa seperti dalam jadual.

BULAN LAIN
BULAN PUASA
Waktu sarapan
Waktu Berbuka
Makan tengahari
Selepas terawikh/moreh
Makan malam
Waktu sahur

Sangat simple kan. Rasanya cara makan vitamin ni pun tak la pack sangat.

Sempena bulan Ramadhan ini, set Puasa Shaklee sangat hot tau. Ia terdiri daripada :

1) Performance Drink
2) ESP
3) Mealshake

PERFORMANCE DRINK (PD) yang lazat berperisa oren minuman yang membantu tubuh kita menghidrat semula setelah seharian berpuasa. Cara bancuhan pun mudah.
  • Diminum sejuk dengan ais. Wow! Sejuk je..
  • Diminum dengan air biasa/masak.
  • Kacau perlahan kerana ia mudah larut.
Cara minum Performance Drink di bulan puasa boleh minum 2 kali sehari, sahur dan berbuka. Ia bantu supaya bendalir kekal dalam badan dan elakkan dehidrasi iaitu ‘lapaq ayaq’ orang kedah kata. PD in pun sesuai untuk ibu yang menyusukan dan ia amat membantu ibu kekal bertenaga dan jumlah susu kekal seperti biasa. Ibu menyusu kan mudah rasa dahaga bila menyusu? Insyallah, usaha kita yang penting.

ESP yang hot sebab kontroversi dan gossip sepanjang masa tu kira best untuk yang berpuasa. Terutama yang terlambat bangun sahur. Stok makanan instant pula takde. Cubalah minum ESP ni. Insyaallah kekal bertenaga dan rasa kenyang. Nak lazat lagi blend dengan kurma ke, kismis ke, susu pun boleh. Memang yummy lahhh! Buat plak pekat2..perghhh!!

MEALSHAKE ni kalau untuk anak-anak yang mata tutup, mulut nganga sumbat makanan masa sahur tu bolehlah cuba. Bagi Mealshake campur dengan milo suam/ais, susu ke, lazat betul! Mana taknya, mealshake ni baunya saja dah menyelerakan. Nak campur dengan PD, ESP dgn mealshake ni pun boleh.

Tapi, bagi yang belum pernah cuba, dan juga yang masih ragu nak bancuh tu, eloklah bertanya pada pengedar ye. Nak tanya saya lagi boleh, tapi kena beli dengan sayalah ye. Boleh? Hihihi.

Yang dah cuba ke, yang dah lama tak minum tu ke, yang simpan dalam almari, yang baru nak mencuba baik cepat beli dan buat stok, sebab SET PUASA ni memang cepat licin tambahan bulan puasa ni. Tepon/wassap/email/wechat je makcik ni kalau nak order ye.


Selamat Berpuasa dan Tambah ibadah dalam bulan Ramadhan ini!


Klik sini di bawah untuk cara mendaftar sebagai ahli dan kelebihan yang akan anda dapat :


>>>>>>>>>>>  SENARAI HARGA SHAKLEE  <<<<<<<<<<<<<<<

oH, SEKARANG NI NAK ORDER CLICK2 JE DI HUJUNG JARI TAU! aDA NEW APPLICATION UNTUK ORDER BARANG TERUS DARI SHAKLEE WEBSITE TAU.

nak order SET PUASA ni, klik icon di bawah :
Untuk sebarang pertanyaan jemput hubungi :

nazirah abdullah
013-353 2798
nazirah.abdullah@yahoo.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...