Selasa, 11 Disember 2012

ANAK KURANG SELERA MAKAN DAN KURUS KERING?

Anak anda picky eater? sangat memilih makanan? makan apa yang disukai sahaja? risaukan nutrisi seimbangnya?




Anak-anak berumur  dalam linkungan 1 hingga 4 tahun seringkali cerewet dan memilih makanan. Apabila dia hanya pilih makanan kegemarannya sahaja sehingga mengabaikan makanan berkhasiat, sudah tentu para ibu risau anak tidak dapat khasiat yang seimbang.  Apakah caranya untuk menangani masalah anak tak ada selera makan atau memilih makanan? 

Ibu-ibu boleh cuba pelbagaikan menu berasaskan makanan kegemarannya. Contohnya, sekiranya anak-anak suka mee, pelbagaikan menu dengan mee seperti mee cendawan, mee udang, mee sup dan sebagainya. Boleh juga tambahkan sedikit sayuran ke dalam menunya.  Mulakan dengan kuantiti yang sangat minimal agar si anak tak sedar yang makanannya tadi mengandungi sayur.

 MEALSHAKE DAPAT MENINGKATKAN SELERA MAKAN KANAK-KANAK

Selain fungsinya yang meningkatkan system imun badan, Mealshake juga membantu meningkatkan selera makan anak-anak kita. Oleh itu, saya sarankan pengambilan mealshake untuk mereka yang picky eater ni. Mealshake ni berperisa vanilla dan mempunyai bau yg sgt menyelerakan. Rasanya agak manis, seperti milk shake yang biasa kita order di restoran tu. Mungkin harganya agak mahal, namun untuk kesihatan anak-anak rasanya amat berbaloi. Jika dihitung-hitungkan, pengambilan mealshake untuk kanak2 bwh 4 tahun hanya memerlukan 1 sudu kecil sehari yg dicampurkan dgn susu atau minuman kegemaran. Seperti anak saya Qisya, sehari 1 sudu kecil dicampur dengan susu, rasa-rasanya boleh tahan hingga 4 bulan. Berbaloi kn?

Jom kita tengok testimonial pengguna mealshake tentang pemakanan anak-anak mereka.





Apa tunggu lagi? semangat kn baca testimonial ibu2 ni. takkan anda mahu lagi menadah telinga bila appointment dgn klinik nurse komplen bacaan berat bawah paras normal? JOM AMALKAN MEALSHAKE! Nak tgk anak anada macam ni? ;p






Untuk sebarang order dan konsultasi, boleh hubungi saya personally. konsultasi percuma hanya untuk pembelian eksklusif dari saya ;)

nazirah abdullah
013-353 2798
azrinaz86@yahoo.com


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share It